Breaking News

Mehmet Şef | Kimdir Boyu Kilosu Yaşı Nereli Eşi Kızı Restaurantı Yemekleri

MasterChef Mehmet Yalçınkaya Kimdir?
Mehmet Yalçınkaya Kimdir? Nereli? Kısaca Biyografisi  Mehmet Yalçınkaya, Tv8 kanalında yayın hayatına devam eden MasterChef adlı program ile ekran severler tarafından tanınmaya başlamış ve ün kazanmıştır. Mehmet Yalçınkaya kimdir? mesleki kariyeri ve hayatı? kaç yaşında? doğum yeri? gibi merak edilen soruların cevaplarını gelin birlikte inceleyelim.
mehmet yalçınkaya ile ilgili görsel sonucu

Mehmet Yalçınkaya Nereli?
1974 yılında Bolu’da dünyaya gelen ve 12 yaşında iken mutfak ile tanışan Mehmet Yalçınkaya, amcasının mutfağında kendisini geliştirmiştir. Bolulu olduğu ve kendisine aşçılığı sevdirenler ile beraber büyüdüğü için şanslı olduğunu belirtmiştir. İstanbul’da Taksim ve Bebek Belediye Gazinosu gibi oldukça meşhur olan yerlerin restaurant öyküleriyle büyümüştür.

Adı Soyadı: Mehmet Yalçınkaya
Yaşı: 44 (01.01.1974)
Boyu: 1.87 m
Kilosu: 90 kg
Burcu: Oğlak
Göz Rengi: Kahverengi
Eğitim: İstanbul Yemek Akademisinde İnsan Anatomisi ve Sindirim Sistemi
Doğum Yeri: Bolu
Eşi: Güncellenecek
Kızı: Sude Yalçınkaya

Mehmet Yalçınkaya’nın Kariyeri
mehmet yalçınkaya ile ilgili görsel sonucu
Kariyeri boyunca, Fransa, İtalya, Katar, Almanya ve birçok ülkeye uzanan bir yolculuk yapmıştır. Ardından Kuşadası’nda bir otelden teklif alarak İstanbul’a dönmüştür. Uzun süreli olan şeflik kariyerinde Wow Otel ve Eresin Grubu deneyimlerinin yanında Katar Kraliyet Ailesiciçin hazırlanmış özel menüler, Marshall Carlos ile Fransa’da gerçekleştirilmiş görevler, Almanya’da Hetz Grup bünyesinde Gastronomi Koordinatörlüğü ve Yunanistan’da cruise mutfakları deneyimi yaşamıştır. Ayrıca Cruise mutfakları ile Yunanistan’a kadar dünyanın farklı noktalarında Gastronomi ve Mutfak Koordinatörlüğü görevini icra ettirmiştir. Türkiye’de ise Bodrum’dan İstanbul’a pekçok otel ve restorantın mutfak şefliğini yapmıştır.

2018 TÜRES( Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği) tarafından düzenlenen 500 bin kişiden fazla halk oylaması ile Türkiye Lezzet Ödüllerinde En iyi Şef Ödülü’ne layık görülmüştür.
Mehmet Yalçınkaya ayrıca geçmişten günümüze kazandığı ödüller;
  • 2012 Dünya Aşçılar Olimpiyatları Gümüş Madalya
  • Türkiye Aşçılar Federasyonu – Turculina Team Captan
  • Euroturkchefs Culınary Team Takım Kaptanlığı
  • Berlin -Almanya Dünya Aşçılar olimpiyatları A kategorisi Dünya 2008 Üçüncülüğü
  • Euroturkchefs Team Merit diploma Takım Halinde Erfurt – Almanya
  • Oteller arası Amasya Osmanlı Saray yemekleri yarışması 1988–2008 Merit diploma Amasya- Türkiye
  • İstanbul Mutfak Ensitüsü Chef Düello –İstanbul
  • Chef 8 Organizasyonu Mansiyon- Ankara Lezzet fırtınası gurme Ritüeli – Wow Hotels – İstanbul
Son olarak İstanbul Anadolu Yakası’nın en saygın oteli olan Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’in mutfağını yönetmekle sorumlu olan Mehmet Yalçınkaya, burada ‘Ödüllere doymayan büyük şef’ unvanına nail oldu.
Diğer yandan Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Tv8 kanalında yayınlanan Masterchef Türkiye adlı yemek programında jüri ve sunucu olarak mutfaktaki derin bilgi birikimini ve mutfak kariyerini izleyicilerle paylaşmaktadır. Muhteşem lezzetler ve eşsiz sunumları ile herkesin beğenisini kazanan ve hayranlık duygusu uyandıran Yalçınkaya, MasterChef adındaki bu yarışma programında Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu ile birlikte jüri üyeliği yapmaktadır.
mehmet-yalcinkaya-kizi-sude.png

Hiç yorum yok